Over mij

Sjoerd is een 24 jarige dirigent, docent, arrangeur en muzikant uit Haarlem.

Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader) en dit werd door de jaren heen aangevuld met gitaar, piano en basgitaar.

Tijdens de middelbare school ontdekte Sjoerd het theater en speelde hij mee in meerdere musicals als Jesus Christ Superstar, Hair, West Side Story en Anatevka.

Na deze periode besloot hij naar het Conservatorium van Amsterdam te gaan en de Opleiding Docent Muziek te gaan volgen. Bij deze zeer brede studie kwam Sjoerd in aanraking met alle facetten van het muzikantschap. Hierdoor besloot hij zich voornamelijk toe te leggen op Directie en Arrangeren.

Hij volgde extra vakken als Big Band Arrangeren, Barok Contrapunt, Algemene Theoretische Vorming Jazz I en II, Bijvak Arrangeren en Harmonie aan de Piano en sloot deze vakken succesvol af. Daarnaast beoefende hij tijdens zijn studie de hoofdinstrumenten Slagwerk (Jazz) en Piano (Jazz)

Na zijn studie ging Sjoerd aan de slag als allround muzikant en docent. Hij werkte o.a. met Brigitte Kaandorp, Dames Voor Na Vieren, Daniël Cohen, Eline Schmidt en Robbert Van Unnik. Ook werkte hij mee als dirigent en muzikaal leider aan het schrijven van een nieuwe musical (“Het Meisje Van Velsen”). Tegenwoordig werkt Sjoerd als docent muziek op het Barlaeus Gymnasium en het Vossius Gymnasium, beide in Amsterdam. Is hij de muzikaal leider van meerdere Vocal Groups en Musical Verenigen, speelt hij in bands en dirigeert hij meerdere orkesten, waaronder zijn eigen show musical orkest; het ‘REX-Orkest’

Sjoerd probeert zich altijd zo breed en divers mogelijk te scholen binnen alle facetten van de muziek. Hij wil zich blijven inzetten voor zowel de educatie van muziek als zijn eigen muzikale vaardigheden uitbreiden. Daarom volgt hij op dit moment nog een contractstudie Directie en Arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft hij les van o.a. Hans van den Brand, Edwin Paarlberg en Coen Stuit.