Biografie

Sjoerd Jansen is een muzikant, dirigent, docent, arrangeur/componist uit Haarlem geboren op 1-12-1991.

Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader) en dit werd door de jaren heen aangevuld met gitaar, piano en basgitaar.

Tijdens de middelbare school ontdekte Sjoerd het theater en speelde hij als acteur mee in meerdere musicals zoals Jesus Christ Superstar, Hair, West Side Story en Anatevka.

Na deze periode besloot hij naar het Conservatorium van Amsterdam te gaan en de Opleiding Docent Muziek te gaan volgen. Bij deze zeer brede studie kwam Sjoerd in aanraking met alle facetten van het muzikantschap. Hierna besloot hij zich voornamelijk toe te leggen op Directie en Arrangeren.
Hij volgde extra vakken als Big Band Arrangeren, Barok Contrapunt, Algemene Theoretische Vorming Jazz I en II, Bijvak Arrangeren en Harmonie aan de Piano en sloot deze vakken succesvol af. Daarnaast beoefende hij tijdens zijn studie de hoofdinstrumenten Slagwerk (Jazz) en Piano (Jazz)

Na zijn studie ging Sjoerd aan de slag als allround muzikant, dirigent docent/coach en arrangeur/componist. Na zijn studie Docent Muziek is hij, samen met collega dirigent Daan Welle, een 2 jarige contractstudie begonnen ‘ Klassiek Orkestdirectie en Jazz Arrangeren’. In mei 2017 hebben Sjoerd en Daan deze studie beide met een ‘Uitstekend’ afgerond.

Sjoerd probeert zich altijd zo breed en divers mogelijk te scholen binnen alle facetten van de muziek. Hij wil zich blijven inzetten voor zowel de educatie van muziek als zijn eigen muzikale vaardigheden blijven uitbreiden en verbeteren.

Volg Sjoerd op Facebook en Instagram om meer te weten te komen, of benader hem direct.