Over mij

Sjoerd Jansen is een 24-jarige muzikant,  docent, dirigent en arrangeur uit Haarlem.

Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader) en dit werd door de jaren heen aangevuld met gitaar, piano en basgitaar.

Tijdens de middelbare school ontdekte Sjoerd het theaterwezen en speelde hij mee in meerdere musicals als Jesus Christ Superstar, Hair, West Side Story en Anatevka.

Na deze periode besloot hij naar het Conservatorium van Amsterdam te gaan en de ‘Opleiding Docent Muziek’ te gaan volgen. Bij deze, zeer brede, studie kwam Sjoerd in aanraking met alle facetten van het muziekwezen. Door de ‘conservatoriumjaren’ heen besloot hij zich voornamelijk toe te leggen op directie, arrangeren, de muziektheorie en zijn eerste liefde; bespelen van zijn instrumenten.

Hij volgde extra vakken als ‘Big Band Arrangeren’, ‘Barok Contrapunt’, ‘Algemene Theoretische Vorming’ (jazz I en II), het bijvak ‘Arrangeren’ en ‘Harmonie Aan De Piano’. Sjoerd sloot al deze vakken succesvol af. Daarnaast beoefende hij tijdens zijn studie de hoofdinstrumenten slagwerk (jazz) en piano (jazz)

Na zijn studie ging Sjoerd aan de slag als allround muzikant en docent. Hij werkte o.a. met René van Kooten, Remko Harms en Lone van Roosendaal in Jesus Christ Superstar, Brigitte Kaandorp in haar show ‘Op Hoop Van Zege’, Dames Voor Na Vieren en Daniël Cohen. Ook werkte hij mee als dirigent en muzikaal leider aan het schrijven van een nieuwe musical (“Het Meisje Van Velsen”). Tegenwoordig werkt Sjoerd als muziekdocent op het Barlaeus Gymnasium en als dirigent op het Vossius Gymnasium, beide in Amsterdam. Ook is hij de muzikaal leider van close harmony group Leeuwenhart en bij meerdere musical verenigen. Hij speelt in de tributeband Totally Toto en dirigeert meerdere orkesten, waaronder zijn eigen show musical orkest; het REX-Orkest.

Sjoerd probeert zich altijd zo breed en divers mogelijk te scholen binnen alle facetten van de muziek. Hij wilt zich blijven inzetten voor zowel de educatie van muziek, als zijn eigen muzikale vaardigheden blijven uitbreiden. Daarom volgt hij op dit moment, naast al zijn werkzaamheden, een contractstudie ‘Directie en Arrangeren’ aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les krijgt van o.a. Hans van den Brand, Edwin Paarlberg.